Article Sjokkerende fakta om farmasøytisk industri
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 
Sjokkerende fakta om farmasøytisk industri

Store medisin produsenter har blitt beskyldt for å putte profitt fremfor pasientene, kjøre falske PR kampanjer og mer. Her er noen av de mest sjokkerende faktaene rundt den farmasøytiske industrien. 

Prisen på medisiner øker raskere enn noe annet pasientene betaler for:
Prisene på de tyngste reseptbelagte medikamentene jekkes rutinemessig opp, noen ganger flere ganger per år. Noen medikamenter har en profitt på over 1000% av kostnadene å produsere dem.

Din lege kan ha en sterk motivasjon bak din resept:
Medisinske agenter eller salgs representanter gir ofte gaver for å overbevise leger om å ta inn medisinene de presenterer. Disse salgsrepresentantene har ingen medisinsk eller vitenskaplig utdannelse.  

Farmasøytiske selskaper bruker mer på markedsføring enn de bruker på forskning:
Nesten dobbelt så mye!

Skyldig i å svindle helsesystemet i USA:
Farmasøytiske selskap blir siktet i USA som et resultat av deres utnyttelse av Medicare.  AstraZeneca måtte betale mer enn $340 millioner i bøter for å ha trent leger til å lure Medicare.   

Den samlede inntjeningen hos de 5 største farmasøytiske selskapene i verden overgår bruttonasjonalproduktet til alle regioner i Afrika nedenfor Sahara, sub-Saharan Africa.
(søk i Google for å få et inntrykk). Det gjelder da nærmest hele Afrika til sammen. Faktisk, så er den kombinerte verdien av verdens 5 største farmasøytiske produsenter verdt mer enn dobbelt så mye som alle de Afrikanske regionenes samlede bruttonasjonalprodukt.  

"Nye" medisiner er virkelig ikke nye: To tredjedeler av "nye" reseptbelagte medisiner er identiske til eksisterende medisiner eller modifiserte versjoner av disse.  

Farmasøytiske industrier utnytter underutviklede land for å utføre kliniske studier:
I utviklingsland er statlige oversyn mer avslappet. 

Se flere sjokkerende fakta på linken under:

25 sjokkerende fakta om farmasi industrien

 

Se også denne videoen fra NRK, de begynner å se bak kulissene og dette er meget bra: Klikk her

 


Artikler:

Relatert seminar:
Network Marketing Leadership Event 2008 med Tim Sales & Cynthia Kersey - Se video her!


Relaterte bøker og programmer:

 

 

Banner