Article Å bygge relasjoner
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 
Å bygge relasjoner

Det er tidlig tirsdag morgen, og jeg har nettopp våknet opp. Dagslyset strømmer inn det fremmede vinduet idet jeg forsøker å ignorere dens subtile kraft, men taper kampen. Fanget i en verden ikke langt ifra min egen ligger jeg der halvvåken og går igjennom dagen, det er varmt og komfortabelt og kroppen er ikke villig til å røre på seg.

Vi skal reise ifra Kelowna klokken 8:00, en by som ligger et sted i hjertet av den Kanadiske Okanagan Valley. Vi har en lang reise foran oss. Har blitt fortalt at vi må reise med bil på veier, hovedsakelig asfalt, til tider grus, og av og til "du-tuller-med-meg" jordveier som garantert vil skape rystninger for selv den best utrustede terrengbil.  

Vår siste destinasjon på denne Network Marketing forretningsreisen er Fort St. John, B.C, Canada. Tretten hundre kilometer, 15 timer nordover inn i områder de lokale ivrig kaller "the bush." Med bagene pakket for vår fem dagers utflukt, full tank og Amanda Marshall`s, Let it Rain spillende rolig på CD, starter vår reise og våre samtaler...

Vi snakker om filosofier, om livet og dets mening. Vi prater om bøkene man må lese, filmer verdt å se om igjen, og i detalj de steder i verden vi ønsker å inkludere på veien. Minutt etter minutt. Timer følger endeløse timer. Vi har en sjanse til å gjøre hva så få i denne verden ikke ser ut til å kunne gjøre - å virkelig knytte bånd som mennesker. Å hengi oss i endeløse dialoger, og ved å velge det, lære alt vi mulig kan om et annet menneske.

Hvis det er sant at de tre viktigste tingene du noensinne vil etterlate til dine barn er dine fotografier, dine personlige journaler, og ditt bibliotek, hva er da din mest verdifulle eiendel mens du lever? Et komplekst spørsmål kanskje, men ved et simplere svar - fordi ingenting kan være mer verdifullt enn dine gode relasjoner.

Idet vi ser ut av passasjervinduet noen timer ut på dagen, stopper vår samtale brått opp. Overveldet og med stor henrykkelse ser vi seks store ørner hekke I de enorme grenene til et gammelt "cottonwood" tre, keiserlig bøyd over elven nedenfor. Jeg har aldri tidligere sett noe liknende. Skjønnheten av omgivelsene tar pusten av oss. Vår samtale fortsetter...

Hvis du virkelig ønsker å kjenne noen, så må du avdekke han eller hennes kjerneverdier. Å spørre spørsmål som "Hva er viktigst for deg i ditt liv?" Selvfølgelig etterfulgt av, "Hva er viktig for deg med det?" Og alle andre viktige utdypende spørsmål som, "Hvordan vil du vite at du har oppnådd det?"

Å bli kjent med mennesker for det de er, er noe vi burde gjøre best av alt. Dessverre, som entreprenører utvikler vi sjelden våre relasjonsegenskaper så nøye som tiltrengt for å få til det.

Som forretningsledere, er det på tide at vi starter å forstå dette fundamentale poenget. Som et kjede brekker på det svakeste punkt, vil også din forretning ruste og forfalle der det fokuseres minst.

Derfor må vi ta oss tiden, og virkelig lære å kjenne menneskene i våre liv for det de er, og for de individene de ønsker å bli. Dette er bra for forretningen. Dette er bra for livet.

Under vår reise venter vi på at en flokk med elg skal krysse veien før vi fortsetter; nær ved å kjøre på en bjørn...vi telte rådyr, en coyote og en rød halet rev. "The bush" og våre liv, er fantastiske steder - en samling av erfaringer og deres intensitet.

Og mens noen selektivt vil velge å kun huske regent, ujevne veier, og Fort St. John støvet, foretrekker vi en pizza restaurant I Jasper, bilder fra en innsjø i den varme ettermiddagssola, og over tretti timer med endeløse samtaler - bygge en relasjon som vil vare hele livet.   

Kanskje det beste rådet noen noensinne ga var, "Neste gang du bestemmer deg for å utvikle en leder, begynn din reise ved å bli en venn."

Med hjertelig Hilsen

Michael S. Clouse 
Relatert seminar:
Tim Sales & Charles King 1 & 2 Nov 2008 - les mer her


Relaterte artikler:
 

Banner