Article Riktig start på dagen reduserer stress
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 
Riktig start på dagen reduserer stress

Hvem får best start på dagen sin av disse to:

Stressete start

Per våkner av vekkeklokken. Han vet med det samme han slår opp øynene at han har dårlig tid. Opp i en fei, gjør unna morgenstellet, kaste i seg en brødskive ved kjøkkenbenken samtidig som han hiver i seg en kopp kaffe. I siste liten styrter han ut døren for å rekke sine første avtaler.

Rolig start

Ole har en innarbeidet døgnrytme. Dette gjør at han våkner av seg selv, like før vekkeklokken. Han legger seg til stort sett samme tid hver kveld og våkner derfor av seg selv. Han står opp og tar morgenstellet. Han dekker på til frokost, spiser mat, setter seg ned og leser avisen, slapper av med en kopp kaffe, med rolig musikk i bakgrunnen. Og han vet at det enda er god tid til hans første avtaler, og han vet at alt er forberedt på forhånd.

Dette er ytterpunktene ja. Men poenget blir klarere når en overdriver litt. Fakta er at det er et fåtall som planlegger tiden og gjøremålene sine. Det på tross av at vi vet hvor mye bedre vi står rustet når vi gjør det.

Hvem tror du har best utgangspunkt av de to Per og Ole?

Tidsstyring er viktig for din personlige og profesjonelle utvikling. Her er noen kjøreregler:

 • Fornuftig planlegging av tiden er viktig. Ikke vær for streng med deg selv.
 • Planlegg dine månedlige oppgaver på forhånd, lag deadlines og følg de til punkt og prikke.
 • Tildel litt tid hver dag til å jobbe med målene dine og planleggingen av tiden.
 • Følg nøye med på hvordan du jobber i forhold til kalenderen din. Ved å gjøre dette ser du hvor effektiv du er.

  Konklusjon: fornuftig planlegging av tid er bedre enn bare planlegging. Planlegging gjør at du slipper å ha oppgaver hengende over deg for du vet at alt er planlagt og blir gjort i riktig rekkefølge. Fornuftig tidsplanlegging reduserer stress.

  Copyright © Xtremedia 2007

 • Send mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
 • Relaterte bøker – www.NETWORKSHOP.no


 •  

  Banner