Article Amway satser i Kina
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 

Amway øker

News image

Amway økte omsetningen sin med 5 millioner kroner sist år. Daglig leder, Morten Teigen, tror generelt bransjen vil oppl...

Les hele artikkelen

Amway satser i Kina

News image

Mye spennende skjer i Kina og nettverkselskaper hviler ikke på laurbærene.

Les hele artikkelen

Amway-gründer død

News image

Jay Van Andel, som sammen med Rich DeVos startet Amway, døde tirsdag. Han ble 80 år gammel. 

Les hele artikkelen

Relaterte emner: Amway, Amway, Amway, Amway

-
+
12
Amway satser i Kina
tirsdag 25. januar 2005 01:12

Amway er blant de selskapene som får lov til å operere der og de satser hundrevis av millioner på å bygge et sterkt varemerke i Kina. I 2004 solgte Amway for over 10 milliarder kroner i Kina. 

Giganten Amway ønsker å utvide produksjonskapasiteten fra 12 til 18 milliarder kroner i Kina. Selskapet, som har særdeles god vekst i Kina, fortsetter satsningen i Kina dette året.

Ved siden av å produsere mer, vil selskapet åpne 40 til 50 nye butikker i Kina i år. Det er i dag 140 butikker i landet.

Amway vil ha et budsjett på 190 millioner kroner dette året til markedsføring og brand-building i Kina. I 2004 brukte de 110 millioner kroner.

Audie Wong sa til avisen China Daily at han tror omsetningen til Amway i Kina økte med ca 50% i 2004 mot foregående år. Avisen skriver også at Amway solgte for 7,5 milliarder kroner i Kina i 2003, mot 4,45 milliarder i 2002. Moderselskapet Alticor omsatte på verdensbasis for 48 milliarder kroner i 2004.

I 1998 ble direktesalg forbudt i Kina fordi det var vanskelig å skille mellom pyramider og lovlige selskaper, men 10 utenlandske direktesalgsselskaper fikk lov til å fortsette å operere i landet, deriblant Amway.

Amway venter nå på at Kina skal oppheve forbudet mot direktesalg i Kina og gjør seg klar til hardere konkurranse.

Kinas økonomi vokser i følge NTB stadig raskere. I fjor var veksten på 9,5 prosent, mot 9,3 prosent i 2003. Inflasjonen var på 3,9 prosent.
 

Banner