Article Oriflame på børs
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 

Jan Fredrik Torgersen slutter i Oriflame

News image

Torgersen har besluttet å gi seg som daglig leder i Oriflame etter 10 år i selskapet.

Les hele artikkelen

Skjønnhet til 55 millioner

News image

Ved hjelp av Izabella Scorupco og 6.000 salgskonsulenter, solgte Oriflame sminke for 55 millioner kroner i Norge i fjor - uten &ari...

Les hele artikkelen

Oriflame omstrukturerer

News image

  Nå skal produktutviklingen styrkes.   

Les hele artikkelen

Oriflame øker

News image

 Det svenske konsernet Oriflame Cosmetics solgte i 2004 varer for 670 millioner Euro. Dette er en økning på 3 pros...

Les hele artikkelen

Tar etter jentene

News image

Oriflame lanserer nå en ny serie kroppsprodukter for menn i alle aldre. "Oriflame for Men" er en serie basisprodukte...

Les hele artikkelen

Nesten alt salg over internett

News image

Nettverkselskaper er pionerer på netthandel. Ferske tall fra Oriflame viser at hele 80% av alt salg nå går gjennom...

Les hele artikkelen

Fortsatt underskudd

News image

Oriflame går så det griner internasjonalt, og kan blant annet melde om intensjonsavtaler inngått i Kina. Båd...

Les hele artikkelen

Kongelig parfyme

News image

Oriflame har virkelig gjort et scoop. En ny parfyme skal selges i 55 land og frontes av kong Carl Gustav og dronning Silvia !  ...

Les hele artikkelen

Oriflame på børs

Svenske Oriflame planlegger børsnotering på Stockholmsbørsen. Selskapet hadde i fjor et driftsresultat på 1 millia...

Les hele artikkelen

Relaterte emner: Oriflame

-
+
12
Oriflame på børs
fredag 05. mars 2004 01:34

Svenske Aftonbladet skrev i januar 2003 at Oriflame "banker på døren" for å komme inn på Stockholmsbørsen, og det har tydeligvis tatt over ett år å "banke på døren". I dag skriver Finansavisen at Oriflame er klare til å gå på børs i løpet av få uker.

Oriflame er det største nettverkselskapet i Skandinavia, og er også det første Skandinaviske selskapet som går på børs.

Med mottoet: ”Eksklusiv skjønnhet til overkommelige priser" og vakre Izabella Scorupco som frontfigur kjemper Oriflame seg oppover på listen over de store kosmetikk-selskapene. Scorupco har spilt i en rekke filmer, men er kanskje mest kjent som Bond-babe i "Golden Eye".


Driftige kvinner

Oriflame selger i hovedsak kosmetikk og det er naturligvis flest kvinner som jobber med Oriflame. Oriflames selgere solgte tidligere i hovedsak via homeparties, men i de siste årene har Oriflame trappet ned på syklubb-salget og lagt om til å bli et nettverkselskap.

1,4 milliarder selgere over hele verden sørget for et årsresultat på 5,9 milliarder svenske kroner i 2003.Det tilsvarer en omsetningsøkning på nesten 20 prosent fra året før. Driftsresultatet ble på 1 milliard svenske kroner og resultat før skatt endte på 806 millioner.


På opptur

Administrerende direktør i Oriflame Norge, Jan Fredrik Torgersen, er optimistisk tiltross for at tallene for Norge de siste årene har være negative. Omsetningen økte fra 55,4 millioner til 65,7 millioner i 2003, men det er fortsatt et årlig underskudd på ca 3 millioner kroner. I følge Finansavisen har Oriflame Norge tapt over 16 millioner kroner siden 2000.

Torgersen, som forøvrig også er nest-leder i Direktesalgsforbundet, er fornøyd med utviklingen og uttaler til Finansavisen: "Men vi har et break-even budsjett for 2004, og har hatt en bra start på året." Han legger også til at siden nyttår har de økt antall salgskonsulenter fra 8700 til 9400.

Arbeidsplasser og veldedighet

I tillegg til å gi gode bonusutbetalinger til distributørene, er også Oriflame arbeidsplassen til 4.200 mennesker. Oriflame er også gavmilde; i høst ga Oriflame Norge 308 700 kr til Redd Barna. Pengene kom fra salget av over 3000 krukker med hudkrem, som ble solgt over hele landet til inntekt for Redd Barna i forbindelse med TV-aksjonen.

Første norske selskap på børs ?

Det norske selskapet Shine Club, som selger produkter innen helse, velvære og kosmetikk, har i likhet med Oriflame Norge hatt røde tall. I 2002 omsatte de for 24 millioner kroner og hadde et negativt resultat på 2,3 millioner. Til tross for at de er langt mindre enn Oriflame, har også de planer om å gå på børs i nær fremtid.

Vil du vite mer om Oriflame, kan du ta kontakt med en distributør her!

 Aktuelle linker:

  • Oriflame.no
  • Shine Club

  •  

    Banner