Article George Zalucki - Building Champions!
Banner

Meningsmåling

Burde Aktivitetveggen vise alle medlemmers aktivitet, ikke bare dine venners aktivitet? (du velger fremdeles selv om din egen aktivitet vises for alle registrerte, bare venner eller bare deg selv)
 
George Zalucki - Building Champions!

Oversatt fra originalartikkel på ”The Champion Library Page” 6. august 2002

Denne artikkelen er ”idé-grunnlaget” for talen ”New Profile of a Champion”, en lydkassett av George Zalucki. Den er den første i en serie på fire artikler som vil komme på ”The Champion Library Page” (på http://www.georgezalucki.com) de kommende måneder. Denne serien av artikler vil bli dine favoritter, og bør leses om og om igjen for å få størst mulig gevinst!”Profile of a Champion”- talen (”Profil av en Vinner”) er i realiteten summen av alle de tingene jeg mener en trenger å innarbeide i sitt liv for å kunne leve et meningsfullt og lykkelig liv. Jeg er grundig overbevist om at livet fungerer når du og jeg bidrar med våre talenter, ikke bare for egen gevinst, men også til fordel for menneskeheten. Jeg har brukt en god del av mitt liv til å se på det jeg vil kalle ”cluster traits” (”klynge-trekk”) – komponentene som ser ut til å passe sammen for å bygge et vinner-liv (championship life). Og jeg vil fortelle deg ganske så direkte, hvis du tillater meg, hva det er du trenger for å utvikle og ta inn som deler av din dynamiske person for å bli en Champion.

Tingene jeg skal diskutere med deg her hører ikke bare hjemme på et papir. De må etses inn og forankres i hver en fiber av din person. De skal bli ditt ankerfeste og ståsted når du går ut og utfordrer livet fra ditt unike utgangspunkt. For hvis disse tingene ikke blir en del av deg, er det veldig liten sjanse for at du vil nå langt. Du bør også legge merke til når jeg deler dette med deg at du bør forkaste illusjonen om at andre er bedre enn deg selv. Det er mange blomstre i hagen. Hver enkelt inneholder sin egen skjønnhet og sitt eget uttrykk. Slik må du også akseptere deg selv. Snart vil du oppdage at du selv kan stake ut kursen for din egen fremtid og ”skjebne” hvis du er villig å gjøre arbeidet med å få på plass de grunnleggende ingrediensene som skal til for å vinne. Det må også være klart for deg at det å bli en VINNER ikke skal skje på bekostning av at andre som krysset vinnerens vei mister verdighet eller selvfølelse. Det å vinne må være basert på ”fair play” og integritet. Vi må også innse at vi faktisk lever i en verden av overflod. Knapphet er en illusjon. Det vi mangler er det riktige nivå av motivasjon og indre styrke for å forme vårt liv som vi ønsker det. Vi virker forvirret i forhold til hva som skal til for å få skape endringer i livet vårt. Hva bør jeg tenke? Hva skal jeg forsøke å oppnå? Hvordan skal jeg utvikle meg selv slik at jeg kan øke mitt potensiale fra dag for dag?

Jeg har funnet at utgangspunktet er anerkjennelsen av din verdighet og unikhet som menneske. Ingen andre utgangspunkt når opp i mot dette! Da du ble født overvant du mange utfordringer for å bli til. Du kunne blitt millioner på millioner av andre mennesker, når du tar i betraktning mulighetene for genetiske kombinasjoner som resultat av noens kjærlighetsakt. DU overlevde på en unik måte den største krigen i menneskehetens historie – den biologiske krig for i utgangspunktet å bli født! Talte ikke naturen med sin egen forsiktige stemme når den gav deg livets gave? Stemte ikke det overens med ditt ønske om å uttrykke deg selv og være levende?

Hvis du ikke tar ansvar for å være levende, hvis du ikke tar ansvar for å utvikle de gavene du har, hvis du ikke tar ansvar for resten av menneskeheten - i den grad du ikke tar ansvar innen hvert av disse områdene – i den samme grad reduserer du din livskvalitet. Å tro at det er annerledes er ikke sant! Hvorfor har det seg at så mange lever med illusjonen om at det er vanskelig å ta ansvar for sitt eget liv, og skape det på den måten de virkelig ville hatt det?

Da du ble født, var du klar over din egen storhet. Du hatet ingen. Du hadde ingen anklager mot noen inkludert deg selv. Du levde som om du hadde magiske krefter. Alt du rørte var til din disposisjon for å gi deg glede. Du danset og du fomlet og falt ofte, men du utfordret livet med et barns åpne sinn. Og; det var så naturlig. De fleste av oss vokste opp og mistet vår barndoms glød. En stor lærer sa engang: ”Uten at du blir som barn skal du ikke arve kongedømmet!”. Det er virkelig en kraftfull instruksjon!
Hvordan er barn? Hva mistet vi i vår streben etter trygghet og for å unngå de utfordringer som ville få frem det beste i oss? Hvorfor byttet vi bort barndommens uskyld, den utfordrende glød vi hadde som kunne forme våre liv og føre oss videre på nye eventyr? Hva døde i oss? Og hvis vi kan gjenkjenne det, kan vi gjenskape det?
Hvis jeg ikke trodde det var slik, ville jeg ikke jobbe med dette! Jeg har sett mennesker som i et øyeblikk av innsikt har valgt å våkne opp, og valgt å aldri sovne igjen. Du ser, hver av oss har nemlig hatt mange lærere. Hver av oss har hatt det privilegium at andre mennesker har gått foran oss; de som levde sitt liv med den lidenskapen å kunne gi videre sin kunnskap til oss; visdom som ville tjene oss alle godt. Det er på tide at vi begynner å lytte på nytt!

Ingenting skjer uten at det først er en motivasjon til å gjøre, ha eller utføre noe spesifikt. Nøkkelen er ØNSKET (desire). Jeg VIL være annerledes. Jeg VIL komme i kontakt med denne kraften. Jeg VIL at mitt liv skal fungere bedre enn det gjør i dag. Derfor er utgangspunktet for oppnåelse den impulsen du først og fremst må ha: Et GLOHETT BRENNENDE ØNSKE om å bli mer eller ha mer enn du har nå.

Ha i mente at LUNKEN VARME ikke vil virke! Sokrates sa: ”Universet favoriserer ikke den redde!” . ”Å forsøke har ingen kraft”. Å forsøke er et uttrykk for svakhet. Det ødelegger din indre kraft. Det forteller ”kilden”, din skaper og naturen: ”Jeg har ikke det du gav meg”. Dette er en fornektelse av sannheten, fordi det er ikke en person i denne verden som ikke kan gjøre betydelig mer enn de har gjort fram til i dag. Er ikke det sant?

SÅ JEG TRENGER ET LIDENSKAPELIG ØNSKE OM Å SKAPE EN FORANDRING I MITT LIV! Du skjønner, det å dekke våre behov gir ikke nok støt, det gir ikke nok drivstoff, det har ikke nok kraft til å bringe fram vår storhet. Å dekke våre behov er rett og slett en logisk konsekvens av å ”være i live”. Vi må hver eneste dag være villige til å strekke oss inderlig etter noe utenfor vår komfortable tilværelse. Ikke med innstillingen ”kamp og anstrengelse”, men med ved å gi oss hen til vårt definerte mål,og innse hva denne typen tenkning kan bringe deg, din familie og resten av menneskeheten. ”JEG ØNSKER Å BLI BEDRE! Det er det jeg vil!” Ikke la dette brennende ønske forsvinne. Mat det hver eneste dag! Lytt til inspirerende lydbånd, CD! Les inspirerende bøker! Skru av TV´n eller finn programmer som gir næring til disse kvaliteter i deg. Vi kan se klart hver eneste dag resultatet av mennesker som ikke arbeider mot vinnerlivet, og den innvirkning denne mangel på inspirasjon har på deres livskvalitet. ”Vel, JEG skal gjøre en forandring!” Når? NÅ ! NÅ!
Du ser; vårt forhold til tid er nemlig elendig. ”Når jeg får tid til det skal jeg lese noen gode bøker..” ”Når det passer meg skal jeg starte med personlig utvikling…” Du må helt ærlig bli klar over de historier du forteller deg selv og så ta ansvar for resultatene som nå er ditt liv! Jeg vil fortelle deg klart og tydelig: INGEN er uavhengig å være årsak i sitt eget liv! Med andre ord, hva du har i ditt liv i dag er en konsekvens av hva du har vært i ditt liv frem til i dag. Hvis du ikke har det på den måten du ønsker, er ikke det et tegn på at du trenger å gjøre noe annerledes?
Min definisjon av galskap er ganske enkel: ”å gjøre de samme tingene dag inn og dag ut og forvente annerledes resultater”. Vi stopper ikke opp for å tenke på disse ting som kan endre våre liv. Nei, i stedet handler vi rutinemessig. Vi ønsker ikke å ta et skritt fram og se i øynene og konfrontere de følelser som stopper oss. Og allikevel sier vi ”vi vil”. Observasjonen jeg har gjort av de fleste mennesker er at deres sterke ønske om å ha ting er mye større enn deres ønske om å gjøre de tingene som ville rettferdiggjøre de tingene de sier de ønsker. Hvorfor forteller vi ikke sannheten? Vi vil, men vi vil ikke å gjøre det som kan bringe oss det vi vil. Har du noengang lagt merke til din viljes kamp? Det er utrolig! ”Jeg ønsker å være tynn og jeg elsker eplepai.” ”Jeg vil gjerne være i form, men jeg hater å trene” ”Jeg skulle gjerne vært intelligent, men hater å lese og studere”. Fortell sannheten! Arbeider du virkelig med personlig forbedring eller reagerer du bare på livets omstendigheter og sier: ”Vel, jeg gjør det beste jeg kan”, og traver avgårde sammen med majoriteten av menneskeheten i 120 km i timen mot ingensteds.. Er du villig til å være annerledes ? ER du virkelig villig til å være annerledes og takle latterliggjøringen som kan følge det å erklære et nytt liv for deg selv?

Når du erklærer at du er våken og at du kommer til å gjøre en forandring i ditt liv, vær forberedt på ”hånerne”. Vær forberedt på de mennesker som ikke kan takle din nye refleksjon i sine egne liv. Når du først begynner å drømme igjen, må du aldri mer la noen ødelegge drømmen din! De har ingen rett til å ta den fra deg med mindre du kaster den i armene deres og forlater den.

Lev med lidenskap” er det jeg foreslår! Lidenskapeliggjør din vei, ha klar intensjon, en definert forventning av et resultat med integritet og full forpliktelse. Ha en plan!

For det skulle være klart for deg nå at hvis du ikke vet hva du ønsker, så vil hva som helst som kommer din vei måtte duge! Og hvis du ikke vet hva du ønsker, hvordan vet du at du ikke allerede har det? ”Jeg ønsker å bli rik”, sa mannen. Jeg sier: ”Nei, bry deg først med å bli en person av verdi, og rikdom vil bli tilkomme deg”. ”Jeg ønsker å bli skarp og smart”, sier mannen. Jeg sier: ”Nei, bry deg først med studie, hengivenhet og disiplin, så vil kunnskap bli bi-produktet eller konsekvensene”. ”Jeg har ikke mye i mitt liv”, sier mannen. Jeg sier: ”Vær ærlig; har du gitt mye i livet?” Og svaret vil uunngåelig bli ”nei, jeg har ikke, men jeg gjorde så godt jeg kunne”. Det utsagnet er aldri sant, fordi det bor mer i deg enn det du noensinne har tatt i bruk! Det er jeg helt klar på. Mennesker i kriser demonstrerer det om og om igjen. Mennesker som lidenskapelig elsker andre mennesker gjør med stor fare supre menneskelige ting, målt med normale standarder. Dermed er vi tilbake til tankenes felle, er vi ikke?, hvor vi tenker tanker om begrensing og overlevelse? Et sterkt ønske er punkt nummer en. Og hvis DET mangler har vi ingen sjanse til noen gang å komme oss lengre enn et liv basert på kun det å overleve.

Og, som alltid, valget er ditt alene.....
Oversatt til norsk etter oppdrag fra George Zalucki:
Dr. Frank Thrana (bydelsoverlege, Visepresident Norsk Forening for Samfunnshelse www.nfsh.no, redaktør helsenett.no) og medhjelpere.
Fortsetter senere. Ikke gå glipp av den neste inspirerende artikkelen i denne serien om det å bli en Vinner! Neste artikkel vil omhandle mer om det å utvikle et vinner-liv (championship life).

Hvis du er interessert i å kjøpe tapes eller annet til ditt personlige utviklings- bibliotek, klikk på bildet ovenfor.

George Zalucki er President i Forward Marketing & Consulting, Inc. Han er en internasjonalt anerkjent trener i personlig utvikling og er en motiverende taler. Professor emeretius i psykologi. Hans kunnskap, erfaring, meritter og innsikt har hjulpet tusenvis av mennesker til å virkelig forbedre deres økonomiske og personlige liv. For mer informasjon om tale-oppdrag, ring 001-734-424-2588, eller send en email på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen og be om en presentasjonspakke.
Aktuelle linker:

  • GeorgeZalucki.com

  •  

    Banner